Σας συμβουλεύουμε πριν την αγορά σας να βεβαιωθείτε πως το προϊόν που αγοράζετε, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας. 

 

Σε κάθε περίπτωση, εάν είστε φυσικό πρόσωπο (καταναλωτής) και η αγορά σας προορίζεται για προσωπική χρήση κι όχι για την εξυπηρέτηση της ατομικής σας δραστηριότητας, τότε δικαιούστε να υπαναχωρήσετε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή των προϊόντων σύμφωνα με τις εξ αποστάσεως συμβάσεις βάσει του Ν. 2251/1994, όπως τροποποιήθηκε από την Κ.Υ.Α. Ζ1-891/2013).

 

Αντίθετα, αν αγοράσετε προϊόντα με παραλαβή από το κατάστημά μας, βάσει της ενωσιακής νομοθεσίας δεν έχετε νόμιμο δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα (για αλλαγή ή επιστροφή χρημάτων) καθώς η πώληση δεν θεωρείται ότι τελέστηκε από απόσταση.

 

Όροι και προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος Υπαναχώρησης:

 

  1. Το δικαίωμα υπαναχώρησης μπορείτε να το ασκήσετε εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος ώστε να θεωρηθεί εμπρόθεσμη και δεν χρειάζεται κάποια επιπλέον αιτιολόγηση από εσάς.
  2. Ο Πελάτης μπορεί να παραδώσει τα προϊόντα απευθείας στο Κατάστημα ή να τα αποστείλει με δικά του έξοδα στο Κατάστημα.
  3. Σε περίπτωση έγκυρης άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης προϋπόθεση για την επιστροφή είναι το προϊόν να είναι στην αρχική του κατάσταση («as new»), στην πλήρη αρχική του συσκευασία (κουτί, νάιλον, αφρολέξ κ.τ.λ.) τα οποία δεν θα πρέπει να έχουν σκισίματα ή φθορές/αλλοιώσεις) και με όλα τα περιεχόμενα της αρχικής συσκευασίας (έντυπα οδηγιών χρήσεως, χαρακτηριστικών και εγγυήσεων, καλώδια συνδέσεων, software εγκατάστασης, τυχόν δώρα, συνοδευτικά προϊόντα και υλικά κλπ).
  4. Τα προϊόντα θα πρέπει να είναι επιμελώς συσκευασμένα σε ξεχωριστό κουτί (προκειμένου να προστατευθεί εξωτερικά η αρχική συσκευασία τους και επιπλέον για να προστατευθούν τα προϊόντα από φθορά ή σπάσιμο κατά τη μεταφορά).
  5. Επιπλέον, για να γίνει δεκτή η επιστροφή του προϊόντος θα πρέπει να επιδεικνύεται το πρωτότυπο παραστατικό αγοράς (απόδειξη λιανικής, τιμολόγιο).
  6. Σε περίπτωση όπου το προϊόν έχει χάσει την αξία του λόγω κακής μεταχείρισης (φθορά του προϊόντος, των παρελκόμενων ή της συσκευασίας), θα πρέπει να αποκαταστήσετε με χρηματική αποζημίωση τη μείωση της αξίας του.
Σε αυτήν την περίπτωση από το ποσό που θα σας επιστρέψουμε, θα αφαιρεθεί η συγκεκριμένη χρηματική αποζημίωση. Σε κάθε τέτοια περίπτωση θα ενημερωθείτε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία πίστωσης και επιστροφής των χρημάτων. Ειδικά στις περιπτώσεις εξαρτημάτων και ανταλλακτικών όπου το υλικό απαιτεί κατάλληλη τεχνογνωσία τόσο για την επιλογή του όσο και για την εγκατάσταση του και το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν αυτόνομη μονάδα, θεωρείται ότι η αποσφράγιση της συσκευασίας του συνεπάγεται αυτόματα ότι έχει χάσει τουλάχιστον το 50% της εμπορικής του αξίας και σε περίπτωση υπαναχώρησης θα πιστώνεται ανάλογα στο 50% της αξίας τιμολόγησης.
  7. Κάθε προϊόν που επιστρέφεται, θα πρέπει πρώτα να περάσει από τεχνικό έλεγχο, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
  8. Εφόσον εγκριθεί η επιστροφή,  θα σας επιστρέψουμε εντός 14 ημερών, τη χρηματική αξία του προϊόντος. 
  9. Προσοχή: Πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν προϊόντα τα οποία δεν επιστρέφονται. Το δικαίωμα Υπαναχώρησης δεν ισχύει για τις περιπτώσεις που εξαιρούνται από την κείμενη νομοθεσία και νομολογία, όπως προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί για εσάς με δικές σας προδιαγραφές, υπηρεσίες που έχουν ήδη εκτελεστεί, προϊόντα που δεν είναι κατάλληλα για επιστροφή για λόγους προστασίας της υγείας (π.χ. ακουστικά, hands free κλπ) ή για λόγους υγιεινής, (όπως τα είδη προσωπικής φροντίδας, προϊόντα υγιεινής όπως ξυριστικές, κουρευτικές, αποτριχωτικές μηχανές, κρέμες, λοσιόν, καλλυντικά, αρώματα, συσκευές μασάζ, ζώνες αδυνατίσματος, αξεσουάρ ένδυσης, γυαλιά οράσεως και ηλίου, βραχιόλια, μενταγιόν, εσώρουχα πάσης φύσεως, κορσέδες, κάλτσες, καλσόν, βερμούδες, κολάν, προϊόντα εφίδρωσης κ.ά.), καθώς και αναλώσιμα, προγράμματα και λογισμικό που έχει αποσφραγιστεί κλπ. 
Τα προϊόντα θεωρούνται χρησιμοποιημένα με την αποσφράγιση της συσκευασίας της αποστολής χωρίς καμία εξαίρεση.
  10. Επίσης δεν μπορούν να επιστραφούν και εξαιρούνται, παιχνίδια πάσης φύσεως, εποχιακά προϊόντα, αναλώσιμα μέρη συσκευών, καλώδια, φις, μπαταρίες, λυχνίες και λαμπτήρες πάσης φύσεως κλπ.